Een blik op de collectie 2016 van het merk Selima Optique

Selima Optique is befaamd om zijn stijl die geraffineerd, sexy, tijdloos en glamorous is. Naast de creaties voor Selima Optique, werkt het bedrijf vaak samen voor de creatie van collecties voor bekende personen of designers (Lenny Kravitz, Pamela Love, Playboy en Colette Paris.)

De ambachtelijkheid, het kleurenpalet en de aanvankelijke beslissing om geen logo te voeren, hebben van Selima Optique een referentie gemaakt in de Verenigde Staten.

In elk seizoen van de New Yorkse Fasion Week is Selima Optique aanwezig tijdens de shows Proenza Schoeller, Ducky Brown, Erin Fetherston, Dane von Furstenberg en vele anderen.

Als echt instituut te New York worden de brillen van Selima Optique ook het gehele jaar gedragen door trendsetters en beroemdheden als Ralph Lauren, Ryan Gosling, Josh Hartnett, Live Tyler, Carla Bruni of Kirsten Dunst... die er allemaal fans van zijn !
Met haar opticien/brillenmaker- en optometristdiploma's op zak, verliet Selima Salaun Parijs 20 jaar geleden om de 1e Alain Mikli boetiek te openen in NYC.  Zij wordt verliefd op de Big Apple en beslist om zich daar te vestigen en opent haar 1e boetiek in Soho, in de artiestenwijk. Manhattan geeft haar een uitzonderlijke creatieve energie.

Al heel snel grijpen de beroemdheden naar haar monturen ( Michael Jackson, Maiween, Vanessa Paradis, Anna Mouglalis, Ryan Gosling, Cindy Lauper, Demi Moore, Cyndi Sherman, Yoko Ono, Marina Abramovic, Lenny Kravitz, John Turturro, Russell WestBrook, Tyson Chandler ...) Zij haalt haar inspiratie uit de films van Godard, Fellini en bioscoopiconen zoals Steve Mc Queen en Marcello Mastroianni.

Selima is penningmeester van de «Council of Fashion Designers of America».

Door haar 1e ervaring in Parijs, bij Royal Optique (de opticien van koningen van over de gehele wereld) kon zij een expert in de  «bespoke eyewear» worden (op maat gemaakte monturen van  plastic, hoorn of echt schildpad) en ook heden ten dage werkt  Selima nog met dezelfde vaklui van toen.
Trouwens, het grootste deel van haar modellen wordt vervaardigd door Franse handwerklieden.

Bovendien: haar vintage monturencollectie, die tegenwoordig een van de belangrijkste ter wereld is (meer dan 10.000 stuks), stelt haar in staat te werken met een groot aantal gerenommeerde designers en dient haar ter inspiratie voor veel van haar samenwerkingen (Club Monaco, Jack Spade, JCrew, Bobby Brown...) waaronder de prestigieuze samenwerking met het beroemde museum Neue Galerie met het Sigmund Freudmontuur.

Selima woont in een loft in Soho.
Een Spaanse herberg, waar haar man, hun twee kinderen, twee katten en vier honden het gehele jaar door vrienden op doorreis ontvangen. Een leven vol ontmoetingen, passies en creaties, dat is het leven van Selima Salaun.

"Magazine"