Glassing presentert de nieuw WeAre Dubai en de nieuwe GP-collectie.

Glassing werd geboren op Ibiza, gedurende een leuke zomer in 2010. Twee vrienden werden businesspartners, toen de van oorsprong Italiaanse Alessandro Forte en Stefano Ottone op het eiland aankwamen. Geïnspireerd door de schoonheid van het eiland, zijn muziek en inherente creatieve essentie, besloten zij al snel om hun eigen merk te creëren. Een vruchtbare passie voor het verkopen van vintagebrillen werd een merkonderneming en zij kozen er al snel voor om de productie van duizenden van hun eigen multicolour-zonnebrillen te starten.

De frames werden gedistribueerd middels automaten in de vele clubs van het eiland, over het gehele eiland werden ze verkocht als warme broodjes. 
In slechts een zomer, konden al meer dan 20,000 brillen worden geteld op de stranden en in de bars en dit enorme succes was het fundament voor de start van ‘Glassing’. 

Vanaf toen omarmden Alessandro en Stefano hun nieuwe richting en ontwikkelden het merk, collectie na collectie. 
Hun succes gaf hen zin omte experimenteren en meer unieke designs te creëren, scherpe vormen en texturen, met de focus op innovatieve materialen, vaak op ongewone wijze gecombineerd. 
Zij geloven in de creativiteit van jonge designers en roemen hun moed, terwijl ze vertrouwen op de kennis van de beste Italiaanse fabrieken voor de productie ervan kwaliteit en zorg.

De WEARE-collectie, de vormen zijn elegant en schoon, met ultramoderne designdetails zoals flexscharnieren, die de draagbaarheid vergroten. 
Weare was de eerste collectie in acetaat voor aangemeten brillen die Glassing produceerde en zij droegen de collectie op aan hen die vanaf het begin deel hebben uitgemaakt van het merk. 

Weare lanceerde later collecties met zonnelenzen, inclusief de volgende:  

WEARE: de basisversie, puur design, met een speciaal ultraflexscharnier, verborgen in de oorpoten. 

WEARE METAAL: in acetaat, maar lichter door de dubbele metalen oorpoten met ultraflexscharnier. 

WEARE STAAL: staal en acetaat, samengevoegd in het gehele frame waardoor nieuwe vormen en kleurencombinaties ontstaan. 

De GP-collectie is een visioen van de toekomst. 

De afwezigheid van een frame en de nylon lens maken deze brillen ultralicht. 
GP is het eerste a-symmetrische oogmasker, zijn onregelmaige en vlakke vorm is onverwacht en revolutionair. 

In de regel staat Glassing altijd open voor nieuwe samenwerkingen, die het merk helpen verrijken en daarom is het Glassing Lab opgericht voor bedrijven die graag hun eigen collecties willen ontwerpen en produceren. Zij kunnen steunen en profiteren van Glassings expertise en know-how en worden begeleid vanaf het concept tot aan de verpakking.

Om maar enkele van deze partnerschappen te noemen:  die met het Istituto Marangoni, de wereldberoemde modeschool en die met Adidas en A.C. voetbalclub, wiens Lapatti Ltd, Glassings bedrijf, de officiële licenciehouder is voor eyewear.

Glassing werd geboren op Ibiza, gedurende een leuke zomer in 2010. Twee vrienden werden businesspartners, toen de van oorsprong Italiaanse Alessandro Forte en Stefano Ottone op het eiland aankwamen.
Geïnspireerd door de schoonheid van het eiland, zijn muziek en inherente creatieve essentie, besloten zij al snel om hun eigen merk te creëren. Een vruchtbare passie voor het verkopen van vintagebrillen werd een merkonderneming en zij kozen er al snel voor om de productie van duizenden van hun eigen multicolour-zonnebrillen te starten.
De frames werden gedistribueerd middels automaten in de vele clubs van het eiland, over het gehele eiland werden ze verkocht als warme broodjes. In slechts een zomer, konden al meer dan 20,000 brillen worden geteld op de stranden en in de bars en dit enorme succes was het fundament voor de start van ‘Glassing’.

"Magazine"